RVN glow in the dark feest!

RVN glow in the dark feest!

Op zaterdag 18 februari 2023 organiseerde het bestuur van RVN voor de leden een te gek glow in the dark feest in sporthal Wijkersloot. Nadat iedereen binnen was kon het spektakel beginnen. Er was meer dan voldoende versiermateriaal beschikbaar om er helemaal uit te springen. Er was een teamindeling gemaakt en de wedstrijden konden beginnen, uiteraard ook in glow in the dark sfeer! Speciale lampen om het volleybalveld heen en volleyballen maar! Na meerdere leuke en fanatieke wedstrijden gespeeld te hebben verplaatsten we ons naar de kantine waar ook daar het glow in the dark thema verder ging! Er waren heerlijke hapjes en drankjes en goede muziek. Ook stonden onze eigen enthousiaste RVN-bestuursleden klaar achter de bar om de hapjes en drankjes te serveren! Wat een geweldig evenement bij deze gezellige volleybalclub!

RVN presenteert nieuwe hoofdsponsor

RVN presenteert nieuwe hoofdsponsor

RVN heeft in het nieuwe seizoen een nieuwe hoofdsponsor. De club is een samenwerking aangegaan met de facilitaire dienstverlener FDG. FDG Nederland BV, begonnen als een familiebedrijf (handelend toentertijd onder de naam Icn Bedrijfsdiensten) is inmiddels uitgegroeid tot een full-service bedrijf op het gebied van schoonmaak en onderhoud en alle facilitaire diensten. Ze doen hun best de klant te ontzorgen op deze gebieden. Alle diensten zijn bij hen onder één dak samengebracht. 

Recreatie Volleybal Nieuwegein (afgekort RVN) is ontstaan door de samenwerking van een groep enthousiaste volleyballers in en om Nieuwegein. 

Het is een club van ruim 40 sporters die elke woensdagavond anderhalf uur traint. Er is een vrouwengroep en mannengroep. De meeste spelers nemen deel aan de recreantencompetitie van de Nevobo waarbij zij 6 zaterdagen per seizoen deelnemen aan een toernooivorm.  

Beide partijen hebben een handtekening gezet onder een samenwerking van twee seizoenen. “FDG komt uit Nieuwegein, heeft een familiaire achtergrond en een betrouwbare reputatie “, licht voorzitter Rolf van Panhuis van RVN de deal toe. Het logo van FDG zal in het nieuwe seizoen in elk geval op de shirts van RVN te zien zijn. Voor deze gelegenheid zal RVN zich ook in een nieuw tenue steken.  

Bijschrift foto; Rolf van Panhuis & Mattathias Vonk voor het pand van FDG BV (op afstand) 

Voor meer informatie 

www.fdgbv.nl & www.rvn-nieuwegein.nl 

Protocol RVN vanaf 8 juli (Corona)

Protocol RVN vanaf 8 juli (Corona)

1. Iedereen is verplicht zich vooraf aan te melden middels de groepsapp en geeft aan dat hij volgens checklist RIVM mag meedoen.
Zie link RIVM:
https://rivm.nl/documenten/gezondheidscheck-contactberoepen

2. Iedereen desinfecteert handen bij binnenkomst en vertrek. (desinfectiegel stelt gemeente beschikbaar).

3. Iedereen loopt na binnenkomst in de sporthal een stuk door de zaal in de tribune op om filevorming en groepsvorming bij de entree te vermijden.

4. Iedereen houdt ook tijdens de training zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en maakt niet onnodig contact met anderen

Trainers

· Zorgen dat zoveel mogelijk een afstand 1,5 a 2 meter mogelijk is bij de trainingsvormen.

· Verdeel aan het begin de spelers in vaste teams van ongeveer 3 spelers, (en anders liever tweetallen dan viertallen)

· Als er kans is op de vorming van rijtjes dan markeren ze met pilonnen, hoepels, o.i.d. de plekken (stations) tbv 1,5 meter afstand

· Zorgen dat de leden onderling afstand houden als ze instructie krijgen

· Herhalen de regel van geen contact (dus een duim omhoog ipv high five)

Corona – coördinator / toezichthouder

· Vraagt bij de start centraal of iedereen volgens de checklist mee mag doen.

· haalt de ballen op en brengt de ballen weg en zorgt voor desinfecteren met de aanwezige spray vooraf en achteraf.

· Wijst een tweetal leden aan die alle palen neerzet en netten ophangt. Desinfecteren handen zowel na het neerzetten als na het weghalen.

· Zet ramen open en waar mogelijk ook deuren t.b.v. ventilatie

· Houdt in de gaten of iedereen zich aan de regels houdt.

NB Gebruik van kleedkamers en douches is sinds kort weer toegestaan mits anderhalve meter afstand wordt gehouden.

Recreanten toernooi Boni 29 februari 2020

Recreanten toernooi Boni 29 februari 2020

Op zaterdag 29 Februari speelde RVN Mix een recreanten toernooi bij Volleybal vereniging Boni, wat zijn 60-jarig bestaan vierde. Het team bestond uit 6 “beroeps” en 1 gelegenheids volleyballer. Om 13:00 stipt verzamelden Marieke, Ester, Melanie, Myrthe, Rolf, Maarten en Thijs zich in sporthal Nieuw Welgelegen aan de Grebbeberglaan in Utrecht. De coach (Myrthe) had ons opgegeven in de sterkste van vier poules, de A-poule. We moesten vier wedstrijden van 12 min spelen, waarna de nummers 1 en 2 van de poule in de finale zouden strijden om de felbegeerde gouden trofee.
De stemming was van te voren opperbest, maar het was natuurlijk afwachten hoe de tegenstander zou zijn. Nadat Rolf voor de zesde keer was rond gegaan met een bak lolly’s, begonnen we aan de eerste wedstrijd. Het was een beetje wennen aan elkaar, maar na een sterke service reeks van Rolf wonnen we de eerste wedstrijd met 13-10. De tweede wedstrijd ging al een stuk soepeler. Maarten had er duidelijk zin in en knalde een aantal ballen snoeihard op de grond. Ook Melanie (“The Mosquito”) liet zich gelden door twee onnavolgbare prikballen die de tegenstanders afgebluft achter liet. Een 19-11 overwinning was het gevolg. De derde wedstrijd speelden alle “beroeps” (Thijs was wissel/coach) en dat was duidelijk te merken. Iedereen was goed op elkaar afgestemd, Ester fungeerde als “buiten” en deed dat uitstekend en Myrthe en Melanie spel verdeelde samen alsof ze dit al jaren deden. De wedstrijd werd gewonnen met 22-10. 3 uit 3, de finale kon ons al niet meer ontgaan. Rolf bood aan om de laatste poulewedstrijd vanaf de kant te coachen als wissel. Het bleek geen gouden greep, want net deze wedstrijd verliep wat stroever dan de anderen. Misschien waren de hoofden al bij de finale, wie zal het zeggen. Na een uitstekend begin, werden we in het tweede deel van de wedstrijd slordiger in de passing en maakten we te veel fouten. De tegenstander profiteerde optimaal en met 12-16 verloren we de laatste poulewedstrijd. Rolf was na afloop zo sportief om het verlies niet te wijten aan zijn afwezigheid (of toch wel?). Wat wel duidelijk was dat de finale was gehaald en dat we moesten spelen tegen het team waar we als enige van hadden verloren in de poulefase. De koppen werden bij elkaar gestoken en de verschillende opties afgewogen. Er werd besloten om de “beroeps” aan te laten treden in de finale. Toen beide teams opgesteld stonden voor de finale werd er op het laatste moment een kleine omzetting gedaan, waardoor de lengte aan onze kant optimaal werd verdeeld. Mede door deze ingreep werd de finale nooit spannend. De tegenstander was zand in de ogen gestrooid in de laatste poule wedstrijd en werd met 27-11 verslagen!!! KAMPIOENEN!
Wat volgde was de prijsuitreiking waarbij de gouden trofee in ontvangst werd genomen en het hele team met de “Boni mascotte” op de foto mocht.
Nadat alle rookwolken waren opgetrokken konden we eindelijk richting de kantine voor een welverdiend drankje en een lekkere schaal bittergarnituur (nadat Rolf natuurlijk eerst weer langs was geweest met de lolly’s). Al met al een mooi einde van een actieve en gezellige middag.
De volgende conclusies konden tenslotte getrokken worden:

Melanie heet voortaan “The Mosquito” vanwege een aantal onnavolgbare prikballen.

Ester is stiekem een “buiten” en geen “midden”.

Rolf is als enige ongeslagen gebleven als veldspeler (en dus duidelijk onmisbaar volgens zichzelf) maar is als coach de enige die een wedstrijd verloren heeft.

Myrthe kan zelfs met 8 rietjes gratis drank regelen bij de barman.

Marieke kan heel relaxed 15 min (zonder het te weten) aan de verkeerde kant van de bar op een bittergarnituur staan wachten.

Maarten en Ester volleyballen beter na het drinken van een biertje.

Kortom, dit was een ideaal mix-team wat gezelligheid en plezier kan koppelen aan resultaat! Het was een eer om deel uit te maken van dit leuke team!

Groet Thijs.

p.s. Speciaal dank aan de supporters die ons zijn komen aanmoedigen: Jan, Gerda en Linda, bedankt!

RVN in Climax naar kampioenschap poule A!

RVN in Climax naar kampioenschap poule A!

Zaterdag 6 april stond een belangrijke wedstrijddag op het programma voor het team uit Nieuwegein. Wedstrijden tegen NVC, Utrecht, Tovo en OKV stonden op het programma. Met één punt achterstand op de koploper van de competitie (OKV) was alles mogelijk deze wedstrijddag. 

De eerste wedstrijd was NVC, gebaseerd op de stand zou dit een niet heel moeilijke wedstrijd moeten worden, maar in de eerste set bleek al dat de punten niet cadeau gedaan zouden worden. NVC verdedigde voor wat het waard was en wist vooral de tactisch geplaatste ballen met gemak te voorzien van een antwoord. Deze set werd uiteindelijk wel gewonnen door RVN, mede door een goede service. 

De tweede set liet RVN een ander gezicht zien, de spelverdelers, Jasper en Sander, wisten de aanvallers blindelings te vinden. Robert die in de eerste set moeite had met het blok wist nu wel de verdediging te verschalken door slim geplaatste ballen. Ook de buitenaanval met Henk en Maarten ging beter lopen en aanvallend wisten ze de punten binnen te slepen. Met een uitstekend passende Rolf werd elke aanvaller op de wenken bediend. Deze set werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen.  

De tweede wedstrijd moesten de mannen van RVN aantreden tegen Utrecht.  De eerste set werd door RVN zakelijk gewonnen en er leek geen vuiltje aan de lucht, ook deze set gaf de servicedruk de doorslag. 
De tweede set ging nagenoeg gelijk op, Gerwin, die in de eerste wedstrijd nog mocht toekijken scoorde een paar belangrijke ballen. Hierdoor bleven de RVN mannen spelen voor de winst in de set. Pas aan het einde van de set wisten de Nieuwegeiners de 2 punten achterstand om te zetten in een voorsprong. Sander, die aan de zijlijn meekeek, had het bijna niet meer. Toch zag hij zijn manschappen de set winnen met minimaal verschil. 

Door set verlies van OKV stond RVN virtueel op de eerste plaats en werd het zicht op de titel steeds helderder. 

De derde wedstrijd moest er afgerekend worden met angstgegner Tovo, de kampioen van de afgelopen jaren, waren niet van plan om zomaar afstand te doen van prolongatie van de titel. Ondanks de aanmoedigingen van het fanatieke publiek van RVN konden de mannen geen vuist maken en moesten ze al snel de meerdere erkennen in Tovo.  De tweede set was RVN nog wel dicht bij de setwinst maar helaas konden de mannen het op het beslissende punt niet afmaken. 

Toen stond er nog 1 wedstrijd op het programma, de mannen moesten aantreden tegen de nummer 1. Om alles zelf in handen te houden moest er gewonnen worden in beide sets.  
De mannen van RVN oogden nerveus in de opening van de wedstrijd. Verdedigend hadden ze even geen antwoord op het krachtige aanvalsspel van OKV en ook kwamen ze er zelf aanvallend moeilijk doorheen. Halverwege moest Rolf licht aangeslagen het veld verlaten, maar ook deze wissel bracht niet de impuls dat op dat moment zo nodig was. Het publiek moest met lede ogen toezien hoe de zicht op het kampioenschap verdampte. De set werd dan ook dik verloren. 
Met in principe alleen nog zicht op de tweede plaats werd de laatste set van het toernooi aangevangen. Tovo, die op dat moment op nummer 1 positie stond, had aan 1 set genoeg om de kampioensbal in ontvangst te nemen. De RVN mannen leken alle schroom van zich af te hebben gegooid en zetten OKV gelijk onder druk. Sander wist met een scherpe service de zwakke plek van de opponent bloot te leggen. De sterk passende Rolf wist Jasper weer feilloos te voorzien van goede passes en deze wist op zijn beurt voor de sterk spelende Maarten en Gerwin de ballen op te zetten. Met een ruime voorsprong en nog 1 minuut op de klok leek de tweede plek binnen te zijn, maar de aanmoedigende Robert gesterkt door het publiek merkten op dat NVC Tovo wist te bedwingen en de set leek af te snoepen. Een serverende Henk zag dat alle aandacht in het team verschoof naar het veld ernaast, stug doorgaand met serveren tikten de seconden weg, ook OKV geloofde het wel en had de handdoek in de ring gegooid. Op het andere veld werden de nodige punten door NVC gewonnen en konden de mannen van RVN zich KAMPIOEN noemen. Samen met het publiek werd het feestje gevierd. Op naar het Nederlands Recreanten Kampioenschap waar RVN het op moet gaan nemen tegen de top 2 teams van andere regio’s. 

Verslag Heren 1 eindtoernooi 2018

Verslag Heren 1 eindtoernooi 2018

Heren 1 van RVN was er klaar voor! Op de zonnige zaterdag de 21e van april mochten de heren de laatste toernooi dag gaan spelen in Harmelen, thuishonk van OKV’71, 1 van de concurrenten!

Het doel van de dag was om 2e te worden, het gat met de nummer 1 Tovo was te groot (9 punten) en we wilden ons graag (net als vorig jaar) plaatsen voor het NRK (Nationaal Recreanten Kampioenschap), daar waar alleen de nummer 1 en 2 van de A poule aan mogen deelnemen. We stonden aan het begin van het toernooi op de 3e plaats, qua set punten gelijk met OKV’71 maar op doelsaldo achter. Het gat na de top 3 was opnieuw erg groot waardoor een plek in de top 3 eigenlijk al binnen was.

Helaas kon Ben niet mee doen (hoe graag hij ook wilde) vanwege zijn herstel waardoor we met 6 man overbleven. Buiten aanvallers Gerwin en Maarten, midden aanvallers Robert en Rolf en spelverdelers Rob en Sander! We begonnen de eerste wedstrijd tegen OKV’71, de concurrent en eigenlijk ook een bepalende wedstrijd (8 punten wedstrijd). Het was gelijk erop of eronder. De spanning was in het begin goed te voelen maar we begonnen gelijk erg goed. Flink fanatiek, mooi spel en erg goede sfeer, met dank aan de supporters welke op de bank stonden te springen! We wonnen beide sets tegen verwachting vrij overtuigend, een uitstekend begin en het beloofde veel goeds!

Na de eerste wedstrijd gespeeld te hebben stond het zweet al flink op onze ruggen. Vooral door de inspanning welke nodig was, maar ook de temperatuur in de zaal doordat het zo warm was buiten. We hadden een wedstrijd om bij te komen gelukkig, dan kwam de volgende tegenstander, de nummer 1 van de poule: Tovo!

Ook daar begonnen we erg goed tegen. Tovo stond zoals altijd sterk te spelen en hun midden aanval was zoals altijd razendsnel en effectief. Maar wij gaven niet op en gaven alle 6 de volle 100%! Dit resulteerde in een zenuwslopende eindfase van set 1, waarmee we met maar liefst 1 heel punt hadden gewonnen! De eerste set was binnen, nu de 2e nog, na flink vechten kwam er op een gegeven moment een harde smash van de tegenstander een bal via Maarten op de Bril van Gerwin. Daarmee was het eerste slachtoffer gemaakt. Maar zo sterk als Gerwin is ging hij door met volleyballen en zette hij zijn wraak om in keiharde smash ballen richting de tegenstander. Helaas konden we net niet bijkomen en hadden we de 2e set met klein verschil verloren. De extreem kleine kans welke er nog was om 1e te worden was bij deze vervlogen. Helaas maar we waren met zijn allen toch zeer tevreden met hoe de wedstrijd verlopen was. En nog het belangrijkst, we hadden de 2e plek nog steeds zelf in handen. Als we alles zouden winnen dan zouden we 2e worden!

2 wedstrijden rust, ook weer hartstikke prima want na 2 zulke heftige wedstrijden waren we wel even aan rust toe.

De 3e wedstrijd ging beginnen, Vives 1. Deze ploeg was degradatie kandidaat maar dat zegt bij ons nog niet dat we hem zomaar even winnen. Maar de eerste set bleek al snel dat we een stuk sterker waren. We speelde het zelfde niveau als tegen OKV’71 en TOVO en wonnen met maar liefst 20 punten verschil. Dan zou je denken dat de 2e set dan ook makkelijk moet verlopen, maar helaas. We stonden al aardig snel achter tegen Vives en moesten hard werken om punten te verdienen. Vives was ook beter geworden en had veel meer ballen terug. Na heel hard knokken hebben we dan uiteindelijk de 2e set nog net kunnen winnen, nog 1 wedstrijd verwijderd van plek 2!

Daar stonden we dan, de laatste set tegen Taurus 2, we moesten 2 sets winnen. De eerste set ging soepel. We begonnen opnieuw erg goed en we hadden opnieuw een sterke aanvalsdruk. Taurus wist hier niet op te antwoorden waardoor we met ruime cijfers wonnen van Taurus. Nog 1 set te gaan en dan wisten we zeker dat we 2e zouden gaan worden. De laatste set leek het alsof de remmen compleet los gingen. Vooral Maarten probeerde de bal telkens door 2en te slaan na voortreffelijke setups van Rob en Sander. We wonnen de set opnieuw met een verschil van rond de 20 punten en toen wisten we het! We waren 2e geworden van de A poule! Uitstekend resultaat! Op naar het NRK!

Na het borrelen in de kantine zijn we in Vreeswijk op het terras in de zon gaan nagenieten van opnieuw een mooie volleybal dag en een uitstekend eind resultaat van het seizoen! 78 van de totaal te behalen 96 punten, met maar liefst een positief saldo van 289 punten!

Dank aan alle supporters welke ons hebben aangemoedigd tijdens dit laatste toernooi (bedankt Hans, Ben en Marieke 😀 )!

Interview tijdens toernooidag dames 1

Interview tijdens toernooidag dames 1

Afgelopen zaterdag heeft Dames 1 10 punten behaalt bij een wedstrijddag. Tijdens deze dag heeft Razende Reporter Indy een interview gehouden met fanatiek supporter Rolf. Deze delen we graag;

De antwoorden vallen helaas iets weg. Hieronder even de antwoorden;

Antwoord op vraag 1;
‘Mag iets meer’

Antwoord op vraag 2;
‘Heel goed vandaag’

Antwoord op vraag 3;
‘Karin vandaag’

Antwoord op vraag 4;
‘95%’