RVN in Climax naar kampioenschap poule A!

RVN in Climax naar kampioenschap poule A!

Zaterdag 6 april stond een belangrijke wedstrijddag op het programma voor het team uit Nieuwegein. Wedstrijden tegen NVC, Utrecht, Tovo en OKV stonden op het programma. Met één punt achterstand op de koploper van de competitie (OKV) was alles mogelijk deze wedstrijddag. 

De eerste wedstrijd was NVC, gebaseerd op de stand zou dit een niet heel moeilijke wedstrijd moeten worden, maar in de eerste set bleek al dat de punten niet cadeau gedaan zouden worden. NVC verdedigde voor wat het waard was en wist vooral de tactisch geplaatste ballen met gemak te voorzien van een antwoord. Deze set werd uiteindelijk wel gewonnen door RVN, mede door een goede service. 

De tweede set liet RVN een ander gezicht zien, de spelverdelers, Jasper en Sander, wisten de aanvallers blindelings te vinden. Robert die in de eerste set moeite had met het blok wist nu wel de verdediging te verschalken door slim geplaatste ballen. Ook de buitenaanval met Henk en Maarten ging beter lopen en aanvallend wisten ze de punten binnen te slepen. Met een uitstekend passende Rolf werd elke aanvaller op de wenken bediend. Deze set werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen.  

De tweede wedstrijd moesten de mannen van RVN aantreden tegen Utrecht.  De eerste set werd door RVN zakelijk gewonnen en er leek geen vuiltje aan de lucht, ook deze set gaf de servicedruk de doorslag. 
De tweede set ging nagenoeg gelijk op, Gerwin, die in de eerste wedstrijd nog mocht toekijken scoorde een paar belangrijke ballen. Hierdoor bleven de RVN mannen spelen voor de winst in de set. Pas aan het einde van de set wisten de Nieuwegeiners de 2 punten achterstand om te zetten in een voorsprong. Sander, die aan de zijlijn meekeek, had het bijna niet meer. Toch zag hij zijn manschappen de set winnen met minimaal verschil. 

Door set verlies van OKV stond RVN virtueel op de eerste plaats en werd het zicht op de titel steeds helderder. 

De derde wedstrijd moest er afgerekend worden met angstgegner Tovo, de kampioen van de afgelopen jaren, waren niet van plan om zomaar afstand te doen van prolongatie van de titel. Ondanks de aanmoedigingen van het fanatieke publiek van RVN konden de mannen geen vuist maken en moesten ze al snel de meerdere erkennen in Tovo.  De tweede set was RVN nog wel dicht bij de setwinst maar helaas konden de mannen het op het beslissende punt niet afmaken. 

Toen stond er nog 1 wedstrijd op het programma, de mannen moesten aantreden tegen de nummer 1. Om alles zelf in handen te houden moest er gewonnen worden in beide sets.  
De mannen van RVN oogden nerveus in de opening van de wedstrijd. Verdedigend hadden ze even geen antwoord op het krachtige aanvalsspel van OKV en ook kwamen ze er zelf aanvallend moeilijk doorheen. Halverwege moest Rolf licht aangeslagen het veld verlaten, maar ook deze wissel bracht niet de impuls dat op dat moment zo nodig was. Het publiek moest met lede ogen toezien hoe de zicht op het kampioenschap verdampte. De set werd dan ook dik verloren. 
Met in principe alleen nog zicht op de tweede plaats werd de laatste set van het toernooi aangevangen. Tovo, die op dat moment op nummer 1 positie stond, had aan 1 set genoeg om de kampioensbal in ontvangst te nemen. De RVN mannen leken alle schroom van zich af te hebben gegooid en zetten OKV gelijk onder druk. Sander wist met een scherpe service de zwakke plek van de opponent bloot te leggen. De sterk passende Rolf wist Jasper weer feilloos te voorzien van goede passes en deze wist op zijn beurt voor de sterk spelende Maarten en Gerwin de ballen op te zetten. Met een ruime voorsprong en nog 1 minuut op de klok leek de tweede plek binnen te zijn, maar de aanmoedigende Robert gesterkt door het publiek merkten op dat NVC Tovo wist te bedwingen en de set leek af te snoepen. Een serverende Henk zag dat alle aandacht in het team verschoof naar het veld ernaast, stug doorgaand met serveren tikten de seconden weg, ook OKV geloofde het wel en had de handdoek in de ring gegooid. Op het andere veld werden de nodige punten door NVC gewonnen en konden de mannen van RVN zich KAMPIOEN noemen. Samen met het publiek werd het feestje gevierd. Op naar het Nederlands Recreanten Kampioenschap waar RVN het op moet gaan nemen tegen de top 2 teams van andere regio’s. 

Reacties zijn gesloten.