Recreanten toernooi Boni 29 februari 2020

Recreanten toernooi Boni 29 februari 2020

Op zaterdag 29 Februari speelde RVN Mix een recreanten toernooi bij Volleybal vereniging Boni, wat zijn 60-jarig bestaan vierde. Het team bestond uit 6 “beroeps” en 1 gelegenheids volleyballer. Om 13:00 stipt verzamelden Marieke, Ester, Melanie, Myrthe, Rolf, Maarten en Thijs zich in sporthal Nieuw Welgelegen aan de Grebbeberglaan in Utrecht. De coach (Myrthe) had ons opgegeven in de sterkste van vier poules, de A-poule. We moesten vier wedstrijden van 12 min spelen, waarna de nummers 1 en 2 van de poule in de finale zouden strijden om de felbegeerde gouden trofee.
De stemming was van te voren opperbest, maar het was natuurlijk afwachten hoe de tegenstander zou zijn. Nadat Rolf voor de zesde keer was rond gegaan met een bak lolly’s, begonnen we aan de eerste wedstrijd. Het was een beetje wennen aan elkaar, maar na een sterke service reeks van Rolf wonnen we de eerste wedstrijd met 13-10. De tweede wedstrijd ging al een stuk soepeler. Maarten had er duidelijk zin in en knalde een aantal ballen snoeihard op de grond. Ook Melanie (“The Mosquito”) liet zich gelden door twee onnavolgbare prikballen die de tegenstanders afgebluft achter liet. Een 19-11 overwinning was het gevolg. De derde wedstrijd speelden alle “beroeps” (Thijs was wissel/coach) en dat was duidelijk te merken. Iedereen was goed op elkaar afgestemd, Ester fungeerde als “buiten” en deed dat uitstekend en Myrthe en Melanie spel verdeelde samen alsof ze dit al jaren deden. De wedstrijd werd gewonnen met 22-10. 3 uit 3, de finale kon ons al niet meer ontgaan. Rolf bood aan om de laatste poulewedstrijd vanaf de kant te coachen als wissel. Het bleek geen gouden greep, want net deze wedstrijd verliep wat stroever dan de anderen. Misschien waren de hoofden al bij de finale, wie zal het zeggen. Na een uitstekend begin, werden we in het tweede deel van de wedstrijd slordiger in de passing en maakten we te veel fouten. De tegenstander profiteerde optimaal en met 12-16 verloren we de laatste poulewedstrijd. Rolf was na afloop zo sportief om het verlies niet te wijten aan zijn afwezigheid (of toch wel?). Wat wel duidelijk was dat de finale was gehaald en dat we moesten spelen tegen het team waar we als enige van hadden verloren in de poulefase. De koppen werden bij elkaar gestoken en de verschillende opties afgewogen. Er werd besloten om de “beroeps” aan te laten treden in de finale. Toen beide teams opgesteld stonden voor de finale werd er op het laatste moment een kleine omzetting gedaan, waardoor de lengte aan onze kant optimaal werd verdeeld. Mede door deze ingreep werd de finale nooit spannend. De tegenstander was zand in de ogen gestrooid in de laatste poule wedstrijd en werd met 27-11 verslagen!!! KAMPIOENEN!
Wat volgde was de prijsuitreiking waarbij de gouden trofee in ontvangst werd genomen en het hele team met de “Boni mascotte” op de foto mocht.
Nadat alle rookwolken waren opgetrokken konden we eindelijk richting de kantine voor een welverdiend drankje en een lekkere schaal bittergarnituur (nadat Rolf natuurlijk eerst weer langs was geweest met de lolly’s). Al met al een mooi einde van een actieve en gezellige middag.
De volgende conclusies konden tenslotte getrokken worden:

Melanie heet voortaan “The Mosquito” vanwege een aantal onnavolgbare prikballen.

Ester is stiekem een “buiten” en geen “midden”.

Rolf is als enige ongeslagen gebleven als veldspeler (en dus duidelijk onmisbaar volgens zichzelf) maar is als coach de enige die een wedstrijd verloren heeft.

Myrthe kan zelfs met 8 rietjes gratis drank regelen bij de barman.

Marieke kan heel relaxed 15 min (zonder het te weten) aan de verkeerde kant van de bar op een bittergarnituur staan wachten.

Maarten en Ester volleyballen beter na het drinken van een biertje.

Kortom, dit was een ideaal mix-team wat gezelligheid en plezier kan koppelen aan resultaat! Het was een eer om deel uit te maken van dit leuke team!

Groet Thijs.

p.s. Speciaal dank aan de supporters die ons zijn komen aanmoedigen: Jan, Gerda en Linda, bedankt!

Reacties zijn gesloten.